Monte Adria Real Estates
18. 04. 2024.

Kako do savršene nekretnine u par koraka

PODIJELI:

Prođite sa našom agencijom par jasnih savjeta kako da krenete u pronalazak prave nekretnine za vaš novi dom, ili vašu novu investiciju u budućnost. 

1. Definišite sve što želite. Vaše je da birate, sve drugo je agentova briga!

Krenimo od osnove svake kupovine.  Pravljenje liste svih željenih nekretninskih aspekata i jasne slike onoga što želite. Kreirajući portret vaših želja, dajete agenciji mogućnost da brže i efikasnije pronađu ono što će vam savršeno odgovarati!  Počnite od lokacije, godine konstrukcije, koncepta koji bi voljeli, potencijala koji ta nekretnina može da ima u budućnosti, itd. 

2. Definišite budžet 

Prvenstveno je potrebno da odradite procjenu svojih finansijskih mogućnosti. Razmislite o svom trenutnom prihodu, ušteđevini i drugim sredstvima koja možete iskoristiti za kupovinu nekretnine. 

Uzmite u obzir sve potencijalne dodatne troškove. Pored cijene same nekretnine, treba uzeti u obzir i dodatne troškove kao što su porezi na promet nekretnina, takse, troškovi registracije i troškovi posredovanja agencije za nekretnine.

Odredite željeni tip nekretnine. Razmislite o vrsti nekretnine koju želite da kupite i u tom procesu odlučite da li želite stan u gradu, kuću u predgrađu ili možda vikendicu na selu? Ovo će vam pomoći da usmerite svoje finansijske resurse na najvažnije aspekte.

Konsultujte se sa finansijskim stručnjakom. U slučaju da nijeste sigurni kako da definišete svoj budžet ili kako da izračunate sve troškove, obratite se finansijskom savjetniku ili stručnjaku za nekretnine. 

3. Prepustite stručnjacima proces trazenja i prodaje Vase nekretnine

Nakon kreiranja koordinata koje će biti korišćene da se na mapi nekretnina Crne Gore pronađe idealna za vas, ulazimo u personalizovi proces traženja nekretnine! 

Agenti najbolje poznaju teren na kojem tražite nekretninu, i samim tim mogu da uklope svoje znanje sa vašim zahtjevima i željama, olaksavajuci Vam citavi proces:
- uz definisanje budžeta odrediće karakteristike nekretnine za kojom tragate
- iz ponude će filtrirati samo one nekretnine koje bi vam bile potencijalno intersantne
- konstantno će pratiti ponudu i učestvovaće u razgovoru sa prodavcima
- pružiće vam pomoć oko dokumentacije
- pomoći će vam oko zaključenja ugovora o kupoprodaji

Ostale vijesti

Porez na promet nepokretnosti u Crnoj Gori

11. 09. 2024.

Porez na promet nepokretnosti u Crnoj Gori

Porez na promet nepokretnosti u Crnoj Gori. Prometom nepokretnosti smatra se svako sticanje prava svojine na nepokretnosti u Crnoj Gori (kupoprodaja, razmjena, nasljeđivanje, poklon, kao i drugi...

Agencije kao vodič u procesu kupovine i prodaje nekretnina

18. 04. 2024.

Agencije kao vodič u procesu kupovine i prodaje nekretnina

Razlozi zašto angazovanje agencije čini proces kupovine ili prodaje laksim nalaze se u upravo u organizaciji, povjerenju i provjerenosti znanja same agencije.  Bez obzira da li kupuju...

Gdje uložiti: Crna Gora kao savršena investiciona prilika

12. 04. 2024.

Gdje uložiti: Crna Gora kao savršena investiciona prilika

U današnje vrijeme, kada banke obračunavaju jako visoke kamatne stope prilikom uzimanja kredita na jednoj strani, a nijesu jos uvijek spremne da pruže klijentima adekvatne kamatne stope za...

Newsletter