Monte Adria Real Estates
12. 04. 2024.

Gdje uložiti: Crna Gora kao savršena investiciona prilika

PODIJELI:

U današnje vrijeme, kada banke obračunavaju jako visoke kamatne stope prilikom uzimanja kredita na jednoj strani, a nijesu jos uvijek spremne da pruže klijentima adekvatne kamatne stope za štednju na drugoj strani, veliki broj ljudi razmišlja o alternativnim oblicima ulaganja. Da, tačno ste pretpostavili. Radi se o ulaganju u nekretnine, kao jednom od najsigurnijih oblika ulaganja u ovom trenutku.

Možda se sada pitate zašto baš Crna Gora? Koliko se zaista isplati investirati u Crnu Goru? Sta čini baš ovu državu  tako intersantnom za investitore?

Crna Gora nudi širok spektar mogućnosti ulaganja. Od stambenih ili poslovnih nekretnina pa do zemljišta za razvojne projekte, ovo malo ali plodno trzište zaista nudi razne mogućnosti.
U zavisnosti od svojih investicionih ciljeva, investitori se mogu fokusirati na prihod od izdavanja nekretnina ili na povecanje vrijednosti nekretnine.

Svojom zadivljujucom obalom, slikovitim planinama i bogatom kulturnom bastinom, Crna Gora privlaci svake godine sve veci broj turista. Mala drzava Crna Gora nudi modernu IT infrastrukturu, nebirokratsku podršku vlasti i veliki broj nekretnina u prelijepom pejzažu, od kojih će jedna sigurno odgovarati Vašim potrebama.

Crna Gora ima potencijal da postane magnet za investicije zbog svog poslovno orijentisanog ekonomskog sistema. Uživa veliku ekonomsku slobodu, bezbjednost, političku i monetarnu stabilnost. Euro je zvanična nacionalna valuta u državi. 
Crna Gora teži trenutno članstvu u EU, što znači da ako sada kupite nekretninu u Crnoj Gori, njena vrijednost ce se za nekoliko godina višestruko povećati, kao što je bio slučaj u susjednoj Hrvatskoj. Po zakonu, strani investitori imaju jednak tretman sa crnogorskim drzavljanima. Kako bi investicionu klimu održali povoljnijom, imamo veoma niske korporativne poreze i  pojednostavljene procedure kupovine nekretnina. Samo u 2022. godini ulaganja u sektor nekretnina iznosila su preko 400 miliona eura.

Naravno, Crnu Goru ne morate samo posmatrati kao zemlju za investicije, vec i kao mjesto za predivan odmor, opustanje i uzivanje. Bilo da primate penziju ili zaradjujete novac kao digitalni nomad, život u Crnoj Gori je pristupačan sa jedne strane zbog nižih troškova života, a sa druge strane zbog niskog poreza na dohodak.

Ostale vijesti

Kako do savršene nekretnine u par koraka

18. 04. 2024.

Kako do savršene nekretnine u par koraka

Prođite sa našom agencijom par jasnih savjeta kako da krenete u pronalazak prave nekretnine za vaš novi dom, ili vašu novu investiciju u budućnost.  1. Definišite...

Agencije kao vodič u procesu kupovine i prodaje nekretnina

18. 04. 2024.

Agencije kao vodič u procesu kupovine i prodaje nekretnina

Razlozi zašto angazovanje agencije čini proces kupovine ili prodaje laksim nalaze se u upravo u organizaciji, povjerenju i provjerenosti znanja same agencije.  Bez obzira da li kupuju...

Newsletter