Monte Adria Real Estates
18. 04. 2024.

Agencije kao vodič u procesu kupovine i prodaje nekretnina

PODIJELI:

Razlozi zašto angazovanje agencije čini proces kupovine ili prodaje laksim nalaze se u upravo u organizaciji, povjerenju i provjerenosti znanja same agencije. 

Bez obzira da li kupuju ili prodaju nekretninu, mnogi zaobilaze agenciju kao posrednika, misleći da će im na taj način više para ostati u džepovima.
Agencija ima zadatak da spoji vlasnika i kupca i omogući kupcu da kupi nekretninu bez pravnih začkoljica. Takođe, ona ima zadatak i da omogući sigurnu kupovinu nekretnine, nudeći svoje stručnjake kao pouzdane partnere.

Ko se odluči da preskoči ovaj korak, nekretninu kupuje direktno od prodavca što je u najčešćem slučaju preprodavac koji navodno prodaje za nekoga, a nije agencija.
Agencije za nekretnine su specijalizovane za ovu oblast, a zaposleni u ovoj niši imaju višegodišnje iskustvo. Oni poznaju trendove na tržištu, raspon cijena, najbolje lokacije itd. Jedan od glavnih razloga zašto ih ljudi angažuju jeste poznavanje procesa same kupovine/prodaje i regulatorno-pravnih detalja.
Ne morate voditi brigu ni oko oglašavanja, jer agencija već ima razvijenu marketing mrežu koju nećete dodatno platiti.

Agent vam može uštedjeti dragocjeno vrijeme i novac tako što će se potruditi da za što kraći period pokaže što veći broj nekretnina koje se uklapaju u vaš budžet. Prednosti angažovanja agencije su mnogostruke naročito kada je riječ o savjetovanju, pomoći prilikom prikupljanja papirologije,itd… Takođe, agent vam može biti od koristi i ako je potrebno u cijeli proces uključiti banku radi podizanja kredita.
Na kraju dana, investicije ovog tipa je najbolje odraditi uz stručan tim potkovan iskustvom i znanjem. Ne postoji bolji oslonac od tima kojem možete vjerovati.
Vaš uspjeh je nas cilj!

Ostale vijesti

Kako do savršene nekretnine u par koraka

18. 04. 2024.

Kako do savršene nekretnine u par koraka

Prođite sa našom agencijom par jasnih savjeta kako da krenete u pronalazak prave nekretnine za vaš novi dom, ili vašu novu investiciju u budućnost.  1. Definišite...

Gdje uložiti: Crna Gora kao savršena investiciona prilika

12. 04. 2024.

Gdje uložiti: Crna Gora kao savršena investiciona prilika

U današnje vrijeme, kada banke obračunavaju jako visoke kamatne stope prilikom uzimanja kredita na jednoj strani, a nijesu jos uvijek spremne da pruže klijentima adekvatne kamatne stope za...

Newsletter